A SolarEdge által szervezett 6 hetes webinárirum sorozat jegyében a 2021 március 15-i előadáson sor került a 2021-es várható bevezetések, újdonságok bemutatására, melyeket most ebben a cikkben foglalunk össze.

Mi várható 2021-ben?

Jelenleg engedélyeztetés alatt áll az új, akár 33,3kW teljesítményű 3 fázisú inverter, amely 150 %-os túlméretezhetősége mellett számos más előnnyel is szolgál.

Háromfázisú új szinergia inverterek 100K-ig

Az új Synergy Manager egység tartalmaz mindent (kommunikációs kártyát, AC-DC funkciót), így sem telepítés közben, sem később nincs rá szükség, hogy kinyissuk az invertereket. Csökkentett BoS, egyetlen DC bemenet és költséghatékony aluminium kábelek segítségével.

A Synergy egység 32 kg, azonos méretűek a könnyű kezelés és logisztika jegyében.

Új optimalizálók

Az energiaoptimalizálók új generációja egyszerűsített kábelezéssel van ellátva, mégpedig 3 rövid és egy hosszú kábellel. A kábelezés mellett meg kell említeni, hogy fejlett biztosnsági funkcióval, hőmérsékleti szenzorral gazdagodtak, amely helyspecifikusan megmutatja az esetleges probléma forrását.

Biztonsági funkciók

Háromfázisú inverter rövid PV-sztringekhez

Hamarosan elérhetőek lesznek az új háromfázisú 3-4-5 kW teljesítményű, akkura kész inverterek, melyek már engedélyezés alatt állnak és 2021 nyarára várhatóak.

Új mySolarEdge megjelenés

  • lenyűgöző új felület
  • megújult műszerfal és áramellátási ábra
  • teljesen új energiaexport és akkumulátor-viselkedési táblázatok

EnergyNet-es kommunikációval támogatott várható új eszközök

Várhatóan nyáron kerülnek piacra, és a SolarEdge inverterekkel zökkenőmentesebb működést tesz lehetővé a későbbiekben.

Emellett továbbra is tartanak a SolarEdge magyar nyelvű webináriumai, amelyekre a képre kattintva lehet regisztálni.