A Fronius energiatároló megoldása

Inverter, Termékek Közzétéve: 2020.10.22.

Fronius Symo GEN24 & BYD Battery-Box Premium

A BYD és a Fronius egy csomagban kezdte kínálni a BYD Battery-Box Premium energiatároló rendszert és a Fronius Symo GEN24 Plus hibrid invertert. Elmondásuk szerint a kombinált megoldás használható lakossági méretű napelem rendszerekhez és kisebb rendszerekhez is.

A BYD és az osztrák inverter gyártó, a Fronius egy csomagban kínálja a BYD Battery-Box Premium energiatároló rendszert és a Fronius Symo GEN24 Plus hibrid invertert.

„A rendszerkombináció olyan előnyöket nyújt a telepítőknek és rendszertulajdonosoknak, mint a nagyon könnyű telepítés és üzembe helyezés, hosszútávú szerviz szolgáltatás és a kiemelkedően magas rendszerhatékonyság,” a gyártók elmondása szerint. „A Battery-Box rendszer moduláris felépítése és sokoldalúsága általánosan alkalmazható opcióvá teszi mind háztartási méretű és kisebb ipari napelemes rendszer esetén, akár egy- vagy háromfázisú hálózatra kapcsolt vagy hálózatfüggetlen rendszerről legyen szó akár szünetmentes áramellátást biztosítása a cél.

 

(Fotó: BYD)

Fronius GEN 24 BYD akkumulátor box

Azt is hozzátették, hogy a Symo GEN24 Plus inverter kompatibilis a Batterx-Box Premium HVS 5.1, 7.7 és 10.2 -es modellel, valamint Battery-Box Premium HVM 11.0 / 13.8 / 16.6 / 19.3 és 22.1 típusokkal.

A Fronius inverter maximális hatékonysága 98,2%, Európában 97,7%. Névleges váltóáramú teljesítménye 6 kW és 10 kW között van. Mérete 549 mm x 527 x 180 mm, súlya 24 kg.

A BYD Battery-Box Premium Line elérhető kisebb (HVS) és nagyobb (HVM) változatban. Kapacitásuk a HVS esetén 5,1 kWh és 10,2 kWh, HVM esetén pedig 8,3-22,1 kWh között mozog. A lítium-vas-foszfát rendszer moduláris, a HVS változat 2,6 kWh-val, a HVM kapacitása pedig 2,8 kWh-val bővíthető fázisonként.

A kínai elektromos autógyártó és energiatároló specialista állítása szerint a napelemes rendszer tulajdonosok akár nyolc 2,76 kWh HVM akkumulátor modult is csatlakoztathatnak egymáshoz, így elérhetik a 22,1 kWh hasznos kapacitást. „Akár három egyforma Battery-Box Premium HVM csatlakoztatása lehetővé teszi a maximális teljesítmény, a 66,2 kWh tárolókapacitás elérését” – tette hozzá.

Forrás: https://www.pv-magazine.com/2020/09/11/residential-storage-solution-with-byd-battery-fronius-inverter/

Kérdése van?

Ha érdekli aktuális árlistánk, ne habozzon! Szakértő kollégáink segítenek, legyen szó műszaki kérdésről vagy termék elérhetőségről. Keressen bennünket a +36 27 548 440 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu e-mail címen.

Tovább a kapcsolat oldalra
Elemző