hírek

Friss hírek a legújabb termékekről, kedvezményekről, oktatásainkról és rólunk

Érintésvédelem a napelemes rendszereknél

A megfelelő érintésvédelem kialakításával elkerülhető, hogy az elektromos, vagy nem elektromos berendezések, mint pl. a napelemes rendszerek érinthető részei feszültség alá kerüljenek egy esetleges hiba vagy üzemi működés alatt.   Egy esetleges villámkisülés...
Új inverter a SolarEdge-től

Új inverter a SolarEdge-től

Áprilistól kerül fel a szolgáltatók engedélyes listájára a SolarEdge új, 3 fázisú invertere rövid PV sztringekhez 3-4-5kW-os teljesítménnyel. Az új termékekhez az új elosztói szabályozás szolgáltatja az alapot, ugyanis 2021.04.30. napját követően a 2,5 kVA feletti HMKE igénybejelentés kizárólag háromfázisú csatlakoztatással lehetséges.

bővebben…
SolarEdge – EV töltős inverterek

SolarEdge – EV töltős inverterek

Egyre nagyobb az érdeklődés a fali elektromos autó töltők iránt. Napelem telepítését megelőzően érdemes előre gondolkodni, amiben a SolarEdge EV töltős egyfázisú inverterei megfelelő ösztönzést nyújthatnak.

bővebben…
Újabb haladék az új ingatlanok esetében

Újabb haladék az új ingatlanok esetében

Változott a többek között 25% megújuló energia használatára irányuló új ingatlanokat érintő TNM-rendelet, tisztázva benne a gépi szellőztetésre vonatkozó követelményeket is. Újabb egy évvel tolta ki kormány a közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó előírásokat, így 2022 június 30-ig haladékot kaptak az építtetők és a beruházók a követelmények teljesítése alól.

bővebben…
Újra VEKOP-5.2.1-17 (Bp és Pest megye) – Frissítve

Újra VEKOP-5.2.1-17 (Bp és Pest megye) – Frissítve

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megye területén megvalósuló beruházások – esetében kérelmek benyújtása 2021. február 22. 9:00 órától ismét elérhetővé válik.

bővebben…