fbpx
 

Fronius elektromos autó töltők

Wattpilot töltők otthonra és utazásra

Fronius EV TÖLTŐK ELŐNYEI

  • Support SzervizEgyszerű üzembe helyezés
  • IkonIntelligens töltési módok
  • Garancia VédelemA bemeneti fázis- és feszültségvizsgálat megakadályozza az elektromos autó töltőegységének károsodását, ha egy fázis hiányzik
  • IkonSpeciális üzemmódok segítenek az erőforrásokkal különösen takarékos töltésben
  • Nap IkonIdeális napelemes rendszer mellé, a többletenergia hasznosítása miatt
  • IkonA Solar.wattpilot alkalmazás tökéletes rugalmasságot és áttekinthetőséget garantál

A Fronius Wattpilot EV töltő 2 típusa

A 11kW teljesítményű Wattpilot Home egy kifejezetten otthoni felhasználásra szánt, falra szerelt, fix EV töltő rendszer. Go névre hallgat a Wattpilot hordozható változata, mely rugalmas megoldás otthon és útközben egyaránt. A Wattpilot Go 11 kW és 22 kW teljesítményű kiadásban is elérhető. Mindkét típus függőlegesen rögzíthető, beltéri és kültéri használatra is alkalmas. További fali konzolokkal az is megoldható, ha a Wattpilot GO-t különböző helyeken szeretné használni.

Fronius elektromos autó töltő

A  Wattpilot GO töltők hálózati csatlakozójához külön rendelhető adapter, a nagyobb rugalmasságért útközben.

  • 11 kW-os GO:  CEE 16A ipari 5-eres csatlakozó, Nulla vezetővel
  • 22 kW-os GO: CEE 32A ipari 5-eres csatlakozó, Nulla vezetővel

Mindkét adapterkészlet használható különféle hálózati csatlakozásokhoz, 1 és 3 fázison: CEE piros dugó 16A-os /32 A-os csatlakozóaljzat (3 fázisú),  CEE kék dugó 16 A,  (1 fázisú), 16 A háztartási aljzat (1 fázisú).

Fronius elektromos autó töltő

Két választható, Intelligens töltési mód

A töltési módok a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül vagy közvetlenül a Wattpilot készüléken választhatók ki:

  • ECO mód: ideális napelemes rendszerekhez, mert elsősorban a napelemek többletenergiáját hasznosítja a töltés során. Ha ez nem fedezné a töltés egészét, éjszaka, a változó villamos-energia tarifákkal hálózatról egészíti ki azt, amennyiben ez a lehetőség kiépített. Az ECO mód lényege, hogy a töltést a legkedvezőbb áron teszi lehetővé a felhasználó számára.
Fronius elektromos autó töltő
  • Next trip (Következő út) mód: előre megadott töltés alapján, meghatározott időpontig igénybe vehető töltési mód. Miután a tervezett út megtételéhez szükséges energiát és az időpontot beállítottuk az alkalmazáson keresztül, a Wattpilot EV töltő feltölti az elektromos autót a szükséges energiával a kívánt időpontig a nappali többletenergiáról, éjszakai változó villamosenergia tarifáról vagy szükség esetén a fennmaradó részt a hálózatról.

A Solar.wattpilot alkalmazásnak hála a töltési módok és a töltési adatok beállítása bárhonnan elvégezhetők.

Fronius elektromos autó töltő

Gyártói garancia a Fronius Wattpilot elektromos autó töltőire

2 év Garancia

WATTPILOT EV töltők A GYAKORLATBAN

2-es típusú (Type 2) aljzat mechanikus zárral

A Type 2 (IEC 62196 szabvány) aljzat 5 nagyáramú kontaktussal is rendelkezik a 2 (CP és PP) segédkontaktus mellett, ezért 1 és 3 fázisú töltésre is alkalmas. Az aljzatba épített mechanikus zár-stift rögzíti a csatlakozót és megakadályozza annak kicsúszását/kihúzását az aljzatból töltés közben.

Hibaáram-védőberendezés

Mivel a Wattpilot azonnal felismeri az egyenáramú hibaáramot, nincs szükség B típusú hibaáram-védőkapcsolóra, ezzel költség takarítható meg.

Lopás elleni védelem

Köztereken, mélygarázsokban vagy zárt parkolókban történő töltéskor az elektromos autók tulajdonosai beállíthatják, hogy a kábelt ne lehessen egyszerűen leválasztani a Wattpilotról, ami véd a lopás ellen. Ezen túlmenően lakattal is biztosítható a rendszer.

Fronius elektromos autó töltő

Gyors kiválasztás

A készüléken található gombbal gyorsan és egyszerűen válthat az Eco és a Next Trip módok között. A pontos töltési áram a gomb hosszabb ideig történő nyomva tartásával állítható be. 

LED világítás

A készülék LED fényei jelzik, hogy épp mekkora áramerősséggel tölti az elektromos autót. A teljes töltöttségi szint elérésével az összes LED zölden világít.

Fronius elektromos autó töltő

RFID rendszerű azonosítás

Az EV töltő köztéri használatának szabályozása RFID azonosítással történik. Elegendő a chippel ellátott kulcstartót vagy kártyát a Wattpilothoz érinteni, hogy a készülék felismerje azt, majd hozzáférést adjon a töltő használatához. Természetesen több azonosító is használható egy készülékhez, melyekkel a tulajdonos kiterjesztheti a személyre szabott hozzáférés bizonyos személyek számára.

Fronius elektromos autó töltő

Letölthető adatlapok

A Fronius Primo GEN24 Plus vagy Fronius Symo GEN24 Plus inverterek  és a Wattpilot EV töltők között biztosított a WLAN kommunikáció tehát nincs szükség kábelezésre az eszközök együttműködéséhez.

„A gyors és pontos szabályozhatóságnak köszönhetően a Wattpilot tökéletes választás a napelemes rendszerem mellé. Így nem vész el többletenergia a napelemes rendszerből. A Wattpilot és a GEN24 közötti együttműködés pedig különösen hatékony.”

Franz Breitwieser,
Wattpilot-felhasználó és a GEN24 termékmenedzsere

Fronius elektromos autó töltő

Kérdése van?

Ha érdekli aktuális árlistánk, ne habozzon! Szakértő kollégáink segítenek, legyen szó műszaki kérdésről vagy termék elérhetőségről. Keressen bennünket a +36 27 548 440 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu e-mail címen.

Tovább a kapcsolat oldalra
Elemző

Legfőbb termékinformációk

A Fronius Wattpilot intelligens töltési rendszer rugalmasságának köszönhetően bármelyik elektromos autó töltésére kiválóan alkalmas. A napelemes rendszer többletenergiájával való töltési lehetőség révén a Wattpilot minden e-autó tulajdonos számára maximális függetlenséget kínál, és az igények széles spektrumát kielégíti a két választható töltési mód jóvoltából.

Fronius elektromos autó töltő