Új S-sorozatú SolarEdge napelem optimalizálók

Napelem Közzétéve: 2023.02.07.

Biztonság és teljesítményhatékonyság

A SolarEdge több mint 10 éve úttörő szerepet tölt be a napelem panelek teljesítményoptimalizálási és felügyeleti technológiájának területén, a hatékony energiahozam elérésének érdekében. Megjelentek az új S-sorozatú SolarEdge napelem teljesítmény optimalizálók, melyek elősegítik napelem rendszere hatékony működését a lehető legbiztonságosabb módon a lehető legjobb hatásfokon!

SolarEdge optimalizáló

Teljesítményoptimalizálók
Solaredge inverterekkel

A SolarEdge technológia az optimalizálók és az inverterek együttműködésén alapul. A célkitűzésként nem csak a megtermelhető energia maximalizálása, hanem a tervezés egyszerűsítése a tagolt, több irányba néző, akadályokkal nehezített, vagy akár árnyékos tetőfelületeken. A SolarEdge-nél kiemelt fontossággal tekintenek a biztonságra. A Safe DC technológia a jelenlegi legszigorúbb iparági szabványoknak is megfelel, legyen szó vagyonbiztonságról vagy a személyi biztonságról.

Új S sorozatú optimalizálók a nagyobb teljesítményű modulokhoz

A lakossági piac számára két változatban kerültek bevezetésre az új S sorozatú optimalizálók: S440, S500 és S500B, amelyek nagyobb teljesítményeket, és nagyobb bemeneti áramot is képesek kezelni. Tehát a 400W-os változatnál 14,5A, míg az 500W-os típusnál 15A a lekezelhető teljesítmény. Ennek eredményeként ez a technológia felkészült az új és jövőbeli modulokkal való együttműködésre, amelyek a nagyobb cellák miatt egyre nagyobb áramerősséggel rendelkeznek. Az S500B változat a nagyobb kimenetei feszültségének (80V) köszönhetően alkalmas rövidebb sztringek kiépítésére is.

Napelem rendszer

Rendszerfelügyelet

Az optimalizálók lehetővé teszik a modul szintű felügyeletet, így a karbantartási költségeket lecsökkentve képes egy hosszabb élettartamú rendszert biztosítani. Az egyes modulok teljesítménye több paraméter alapján naplózható, így a beruházó pontos információt kaphat arról, hogy a beruházása milyen hatékonysággal teljesít adott pillanatban. Az esetleges hibák, üzemzavar előrejelzések (lsd. lejjebb) helyét a felügyeleti rendszer pontosan meghatározza, ezáltal értékes időt megtakarítva a kivitelezőknek. Ez a technológia továbbá energiaveszteségtől védi a beruházókat, ugyanis jóval kevesebb rendszerleállással számolhat, amennyiben az üzemzavart egy napsütéses napon szükséges elhárítani. A SolarEdge felügyeleti rendszere 25 évig ingyenesen áll a beruházók rendelkezésére.

Napelem telepítés

Sense Connect funkció: érzékeli és előrejelzi a csatlakozó üzemzavarát

Az egyedülálló Sense Connect funkció révén a termikus anomáliákat a csatlakozóban érzékeljük. Ezáltal megelőzhetővé válnak a csatlakozók hibái és az ebből eredő elektromos ívek és az ebből keletkezendő tűzesetek. A SolarEdge Sense Connect technológia észlelve a csatlakozók túlmelegedését képes arra, hogy egy  biztonságos feszültségi szintre helyezze a sztringet, mielőtt azon elektromos ív keletkezhetne. Miután ez megtörtént az optimalizáló riasztást generál a felügyeleti rendszerre az azonnali hibaelhárítás érdekében.

Napelem telepítő

Akár a bifaciális (kétoldalú) napelemekhez is

Az S-sorozatú teljesítményoptimalizálók úgy kerültek tervezésre és megalkotásra, hogy a nagyobb teljesítményű modulok és a bifaciális modulok kezelésére is képesek legyenek. Ezek a típusú napelemek egyre népszerűbbek a földi telepítésű, mezőgazdasági vagy akár a lapostetőkre szerelt rendszerek esetén.

A bifaciális (kétoldalú) napelemek a hátsó oldalukat érő nagymértékben változó sugárzás miatt még nagyobb potenciális teljesítményveszteséget szenvedhetnek el. Ez okból adódóan a kétoldalú napelemek esetén erősen javallott az optimalizálók használata. A 99,5%-os hatásfokot biztosító és két nagy teljesítményű, nagy bemeneti áramú napelem panelt támogató S-sorozat a nagyobb hozamnak köszönhetően csökkenti az LCOE (fajlagos energiaköltség) szintjét. Így hosszabb és nagyobb teljesítményű sztringek létrehozását teszi lehetővé, ezáltal növelve a rendszer hatékonyságát.

Jelenleg az ipari igényeket lefedő kínálatban az S1200 típus érhető el, amely alkalmas két napelem modul egyidejű kezelésére, 1200W DC (egyenáram) feszültségig. A termékfejlesztés folyamatos, ezért a jövőben az S sorozat kínálata további bővítésre kerül.

Solár kábel

Költségmegtakarítás a kábelvezetésen

Érdemes kihasználni az S1200 nyújtotta egyéb előnyöket, amelyek révén a kábelek mennyiségén  jelentős, akár 50% megtakarítás is elérhető. Az S1200 optimalizálók kábelei eltérő hosszúak. Ahelyett, hogy a megszokott módon a szomszédos optimalizálókat egymás után kötnénk be, az S1200 optimalizálók hosszabb kábelét kihasználva minden második optimalizáló kerüljön kötésre oda és vissza irányban egy sztringen. Ezzel a bekötéssel a kábelek alacsonyabb bekerülési költségén túl a potenciálisan veszélyes indukciós hurok sem jöhet létre a tetőn, továbbá a teljes sztring gyorsabban megszerelhetővé válik.

Napelem tervező

Kérdése van?

Ha érdekli aktuális árlistánk, ne habozzon! Szakértő kollégáink segítenek, legyen szó műszaki kérdésről vagy termék elérhetőségről. Keressen bennünket a +36 27 548 440 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu e-mail címen.

Tovább a kapcsolat oldalra
Elemző