SolarEdge – szervizfeltételek változása

Inverter Közzétéve: 2022.02.04.

2022. január 01-től új szabályozás lépett életbe a SolarEdge garanciális szervizelése kapcsán igényelhető munkadíj jóváírásokat illetően. A korábbi szabályozástól eltérően már nem a teljes garanciaidő alatt lehet jóváírást igényelni.

Az új szabályok értelmében szervizdíj jóváírást inverter esetében csak 5 évnél fiatalabb telepítés, optimalizáló hiba esetén 12 évnél fiatalabb telepítés esetén lehet igényelni. A csere termékeket a SolarEdge garanciaidőn belül továbbra is ingyenesen biztosítja, a fenti intervallumon kívül azonban már nem igényelhető szervizdíj jóváírás.

Az új szabályokat már 2020. január 1-el bevezették, de 2 év türelmi időt biztosított a SolarEdge a napelemes piac szereplői számára, ami az idei évvel lejárt.

Hibás termék visszaküldésének folyamata

 1. Partner a SolarEdge portálon, e-mailben vagy telefonhíváson keresztül megnyit egy „Technikai probléma” ügyet, ahol a következő információkat kell megadni:
  a. ) Az érintett alkatrészek sorozatszáma
  b. ) Telepítési hely megnevezése (ha regisztrálva van a SolarEdge monitoring portálon)
 2. Az esetet a SolarEdge műszaki támogatási csapata elemzi. Ha alkatrészcserére van szükség, SolarEdge RMA számot küld az ügyfélnek.
 3. A csereegységet a FedEx Magyarország, a SolarEdge logisztikai partnere küldi meg, 2 munkanapon belül. A szállítmány nyomon követési számát a SolarEdge elküldi a bejelentőnek.
 4. A küldemény kézbesítésekor a partner átvételi elismervényen igazolja a termék átvételét a SolarEdge felé.
 5. A SolarEdge e-mailt küld a kicserélt alkatrész visszaküldéséhez szükséges adatokkal, és a FedEx ennek megfelelően intézi az átvételt.
 6. Bejelentő a megadott üggyel kapcsolatban értesíti a SolarEdge-et az egység cseréjéről, és lezárja a az ügyszámot.
Működés ikon

Szervizdíj jóváírásra való jogosultság

 1. A munkaügyi kompenzációra való jogosultsághoz a következőket kell alkalmazni:
  a. A rendszert olyan módon és olyan környezetben kell telepíteni, amely megfelel a jótállási feltételeknek és a berendezés megengedett névleges értékeinek;
  b. A rendszert az inverter aktiválásától számított 90 napon belül be kell regisztrálni a SolarEdge monitoring portálra;
  c. A rendszerkarbantartási és RMA-munkákat a SolarEdge telepítő minősítésű, érvényes SolarEdge tanúsítási kóddal rendelkező partner végezte;
  d. Az RMA-t a SolarEdge bocsátotta ki a berendezés szervizelést követő cseréjét megelőzően;
  e. A kicserélt berendezést a SolarEdge speciális utasításai szerint megtörtént cserét követő 30 napon belül vissza kell juttatni a SolarEdge-hez a hozzárendelt RMA-ra hivatkozva.
 2. Megjegyzés: A SolarEdge nem hagy jóvá munkabér-térítést olyan helyszíni látogatások esetén, ahol nem történt alkatrész csere.
Minősítés ikon

Szervizdíj jóváírás igénylése

 1. Az Ügyfél a SolarEdge portálon keresztül „Kivizsgálási” ügyet indít munkadíj megtérítésének céljából. Az RMA számot meg kell adni.
 2. A SolarEdge értesíti az ügyfelet az eset kézhezvételéről, és megkezdi a kérés ellenőrzését.
 3. Ha a fent részletezett feltételek teljesültek, és az ügyfél alkalmasnak bizonyult kompenzációra, kap egy e-mailt, amelyben felkérik, küldje el a számlá(ka)t és az esetleges további esetspecifikus információkat.
 4. Miután a SolarEdge ellenőrizte ezeket az információkat, 60 napon belül megtörténik a fizetés.

Az elszámolható költségek mértéke ITT tekinthető meg.

Kérdése van?

 

Amennyiben bármilyen kérése, kérdése lenne fentiekkel kapcsolatban, keresse műszaki támogató munkatársunkat a +36 70 327 2799 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu email címen.

Elemző