SolaX X-Hybrid

Inverter, Termékek Közzétéve: 2021.12.03.

Smart akkumulátoros energiamenedzsment

A közelgő bruttó elszámolás bevezetése, az akkumulátorok hatékonyságának növekedése és a különböző energetikai pályázati lehetőségek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a napelemes rendszerek mellett az energiatárolásra is.

Az innovatív X-Hybrid egy intelligens energiagazdálkodási rendszer, amely a felesleges energiát az akkumulátorokban tárolja későbbi felhasználás céljából. Az X-Hybrid lehetővé teszi a napenergia időtől független felhasználását a fel nem használt energia tárolásával. Úgy irányítja a napenergiát, ahol és amikor szüksége van rá. Az X-Hybrid beépített EPS-sel (vészhelyzeti tápegység) van felszerelve, amely egy EPS box segítségével lehetővé teszi a tárolt energia áramszünet esetén történő felhasználását.

Az alábbi videóban bemutatjuk a rendszer működését

A környezetvédelem kiemelt fontosságának, az egyre hatékonyabb napelemes rendszereknek és az energiaárak robbanásszerű növekedésének hatására a lakossági felhasználás mellett egyre több területen kezdik el kihasználni az akkumulátoros energiatárolásban rejlő lehetőségeket.

Az inverterek akár 100kWig is összekapcsolhatóak, és a melléjük telepített akkumulátorok segítségével több energiát lehet eltárolni. Az inverter beépített EPS-sel (Emergency Power Supply) van felszerelve, több kommunikációs opcióval rendelkezik, és távolról vezérelhető. Internetelérés nélkül 30 napig tárolja a termelési adatokat.

Az inverter akkumulátor nélkül is működik tehát megoldható vele, hogy hálózatba visszatápláló inverterként telepítik, majd később telepítenek mellé akkumulátort, ami egyszerűen és gyorsan kivitelezhető feladat.

A mellékelt angliai riport is jól mutatja, 1-1 vállalkozás életében – legyen szó bármilyen területről is – jelentős változásokat hozhat egy megújuló energiás fejlesztés, majd az annak hatására végbemenő gondolkodásmód váltás. Ahogy a riportban is elhangzik, „csak meg kell tenni az első lépést”.

Kérdése van?

Ha érdekli aktuális árlistánk, ne habozzon! Szakértő kollégáink segítenek, legyen szó műszaki kérdésről vagy termék elérhetőségről. Keressen bennünket a +36 27 548 440 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu e-mail címen.

Tovább a kapcsolat oldalra
Elemző