Fronius garanciális feltételek és konstrukciók

Inverter, Szolgáltatások Közzétéve: 2022.09.15.

Granciális szolgáltatások a Froniusnál

Az inverter garanciális meghibásodása esetén a hiba jellegének és mértékének függvényében a garanciális hibaelhárítás jelenthet

 •  javítást a helyszínen vagy szervizközpontban
 •  inverter cserét azzal megegyező készülékre
 • az inverter aktuális piaci árának megfelelő Fronius utalvány biztosítását
Fronius Garancia

A garancia érvényesítéséhez fontos tudni, hogy meddig tart a garanciális időszak és pontosan mit fedeznek a különböző garancia típusok. A továbbiakban ezeket ismertetjük.

Alap Fronius Garancia

Az gyártó által egyszerűen „Fronius Garancia” néven ismertetett szolgáltatás kifejezetten a hardver költségek fedezésére vonatkozik, mint

 • az alkatrészek vagy a cserekészülék biztosítása
 • vagy a meghibásodott inverter piaci árának térítése,

de a javítással kapcsolatos kiszállás, szállítás és munka díjára nem terjed ki. Ezért ez egy alap garanciának tekinthető.

Fronius GEN 24 robbantott ábra

Kiterjedt Fronius Garancia Plusz

A „Fronius Garancia Plus” nevű konstrukcióra azért hivatkozunk kiterjedt garanciaként, mert a fenti alap garancia nyújtotta kereteken túl tartalmazza:

 • a szerelés és/vagy javítás munkadíját
 • és az esetleges szállítási költségeket is.

Az esetleges utazási költséget, kiviteli engedély és a vám díját azonban ez a garancia típus sem téríti. Szintén nem tartozik bele a napelemes rendszer vagy a háztartás elektromos rendszerének módosítása.

Minden Fronius inverterre automatikusan 2 év kiterjedt garancia jár

A 2 év onnantól számít, hogy az inverter elhagyta a gyárat, amely dátum lekérdezhető a www.solarweb.com oldalon a sorozatszám megadásával.

A termék www.solarweb.com oldalon való regisztrálásával a számláló azonban újraindítható! A regisztrációra az üzemből való kiszállítást követő 2 és fél évben feltétlenül szükséges sort keríteni. A regisztrált inverter garanciája az első üzembe helyezés dátumától 2 évig érvényes. Ezen kívül a regisztráció után további ingyenes garanciahosszabbítást kap a felhasználó.

Választható ingyenes garanica

A Fronius a következő konstrukciókat kínálja ingyenes garanciahosszabbításra:

10 kW-nál magasabb teljesítményű inverter esetén választható:

 • további 3 év kiterjedt garancia

vagy

 • további 5 év alap garancia

a 2 év kiterjedt garancián túl. Erre az inverter típusra tehát összesen 5-7 évre bővíthető ingyenesen a jótállás konstrukciótól függően.

Symo Gen24 Hibrid Inverter

A 10 kW-os és az annál alacsonyabb teljesítményű inverterek esetén az ingyenes garanciabővítés összesen 10 évre szól, melyet szintén a felhasználó állít össze igény szerint:

 • további 3 év kiterjedt garancia + 5 év alap garancia választásával

vagy

 • további 5 év alap garancia + újabb 3 év alap garancia választásával
10 kW-nál alacsonyabb teljesítményosztályú inverterek garanciája

Az első konstrukcióval összesen 5 év kiterjedt, majd 5 év alap garancia érhető el, a másodikkal csupán 2 év kiterjedt, majd 8 év alapgarancia jár. Ennél hosszabb garanciaidőt csakis díj fizetése ellenében tud igényelni a felhasználó, de fontos, hogy egy adott inverterre összesen egyszer lehet garanciahosszabbítást kérni!

Garanciahosszabbítás díj ellenében

összesen 10, 15, vagy legfeljebb 20 évre kérhető alap “Fronius Garancia” vagy teljes “Fronius Garancia Plusz” formájában. Ehhez szintén szükséges a készülék regisztrációja a www.solarweb.com oldalon.

Fontos: a garanciahosszabbítást még az inverter érvényben lévő garanciaideje alatt szükséges megvalósítani!

A garanciamodellekről bővebben olvashat az alábbi tájékoztatóban:

Fronius Garanciamodellek tájékoztató

Fontos, hogy a garancia időtartama nem indul újra kicserélt vagy megjavított termék / alkatrész esetén!

 

A garanciahosszabbítás díja az inverter típusától és a választott garanciától (alap/ kiterjedt) és annak időtartamától (10/15/20 év) függ.

Részletes tájékoztatásért konzultáljon értékesítő kollégáinkkal. Kérdéseit a partner@wagnersolar.hu elérhetőségen várjuk, készséggel állunk rendelkezésére.

ajánlatkérés és kérdés esetén forduljon értékesítő kollégáinkhoz

A garanciális javítás feltételei:

 • az üzembe helyezési napló (mely tartalmazza az átadás dátumát, az üzembe helyezés időpontját és a hálózatüzemeltető jelentését)
 • a termék számlája
 • az inverter fényképe olvasható típusjelzéssel és sorozatszámmal
 • igazolás a garanciális  díj kifizetéséről díjköteles garancia-hosszabbítás esetén
 • egyéb szükséges díjak kifizetése
Fronius Tauro telepítés és szerviz

A szoftverfrissítés jelentősége

A 2020. szeptember 1. után (elsőként) forgalomba helyezett inverterek és a A GEN24-es széria esetén érdemes online hozzáférést biztosítani a gyártó részére, hogy

 • a frissítéseket automatikusan elvégezhesse,
 • az esetleges műszaki hibákat távolról diagnosztizálhassa és javíthassa,
 • a szervizelés kezdeti lépéseit online megtehesse.

Ezzel megelőzhetők a további műszaki problémák és a termék károsodása, és csökkenthetőek a kiadások (pl. nincs kiszállási díj).

Ha azonban a felhasználó nem járul hozzá a gyártó online hozzáféréséhez, magának kell gondoskodnia arról, hogy a szükséges szoftverfrissítések telepítése időben megtörténjen, ugyanis ennek elmulasztása a garancia elvesztését vonja maga után! 

Kérdése van?

Ha érdekli aktuális árlistánk, ne habozzon! Szakértő kollégáink segítenek, legyen szó műszaki kérdésről vagy termék elérhetőségről. Keressen bennünket a +36 27 548 440 telefonszámon, vagy a partner@wagnersolar.hu e-mail címen.

Tovább a kapcsolat oldalra
Elemző