FuturaSun napelem

2020 januárjában a napelemgyártó FuturaSun cég további 3 minősítési tanúsítványt szerezett az új, kínai Taizhou városban találtható gyártóüzeméhez:

* ISO 9001: 2015           Minőségirányítási Rendszer
* ISO 14001: 2015         Környezetvédelmi Menedzsment Rendszer
* ISO 45001: 2018         Bevezetett Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Menedzsment Rendszer

A cég nyilatkozata szerint „Üzemünk a világon az egyik első napelemes gyártóüzem, amely sikeresen átment az ISO 45001 tanúsítványon, ami a széles körben ismert OHSAS 18001-et helyettesíti.”
A tanúsítványok igazolják, hogy a vállalat gyártási folyamata megfelel vagy meghaladja a nemzetközi szabványokban leírt feltételeket. Mindezek után is a FuturaSun cég továbbra is folyamatos beruházásokba kezd az irányítási rendszerek fejlesztése és a környezeti hatások csökkentése érdekében.

„Olyan vállalat vagyunk, amely szilárdan hisz a fenntartható jövőben, amit a fosszilis tüzelőanyagok használata nélkül képzelünk el. Természetesen folyamatosan arra törekszünk, hogy javítsuk az anyag- és energiagazdálkodást a termelési folyamatainkban, és garantáljuk az alkalmazottjaink számára a lehető legjobb munkakörülményeket” – mondta Jon Wang, a FuturaSun minőségbiztosítási vezetője és Nicola Baggio, a FuturaSun műszaki vezérigazgatója.

Forrás: https://www.futurasun.com/en/2020/02/24/futurasun-iso-certification-taizhou/

A cikket fordította Hrabacsik Ádám